ERP Hakkında Sık Sorulan Sorular (SSS)

1. İş akışı kavramı nedir?

İş akışları kurum içerisinde birden çok departmanı ve operasyonel faaliyetlerle ilişkilidir. Örneğin satış süreci müşteri hizmetleri temsilcisinin satış teklifi vermesiyle başlar, ürün ya da hizmetin teslimatından, karşılığının müşteriden tahsil edilmesine kadar sürer. Süreçler birden çok departmanla ilgili çok geniş ve uzun sürer.

2. Modüler yapıdaki ERP uygulamalarının bütünleşik uygulamalardan farkı nedir?

ERP uygulamalarının içerisindeki tüm fonksiyonların entegre bir yapıda çalışması en önemli özeliğidir. Entegre bir yapıya sahip olmayan ERP uygulamaları firma içindeki iş akışlarının tümünü sonuçlandıramayacaktır. Satınalma, kurulum ve iş süreçlerinin sonlandırılması gibi tüm bu nedenlerden dolayı modüler yapı son derece önemlidir. Bir kurum, ERP uygulamasının sahip olduğu fonksiyonların tümünü kullanmak yerine istenilen modüler fonksiyonları ihtiyaç duyduğu zamanlarda kullanmayı tercih edebilir.

3. Neden ERP'ye ihtiyaç duymalıyım?

Firmaların kendi içerisinde kullandığı çok farklı uygulamalardan elde ettiği veriler değişik özellikler taşıyacağı için bu bilgileri birleştirip sağlıklı analizler elde etmek çoğu zaman mümkün olmayacaktır. Bu da ERP uygulamalarının entegre yapıda olmalarını zorunlu kılar.
Entegre bir ERP paketinde istenilen veriler bir defa sisteme girildikten sonra ihtiyaç duyulan her zaman dilimi ve operasyon noktasında kullanılabilmektedir. Uygulamayı kullanan tüm operasyonel yapılar ve çalışanlar, ve karar verme mekanizmasındaki yöneticiler bilgileri aynı şekilde, gerçek zamanlı olarak görme şansına kavuşur.

4. ERP ve kurum içi kurum dışı uygulamalar arasında sağlıklı iletişimin önemi?

Son derece hızlı değişen ve gelişen iş koşullarında kurum içi operasyonlar, kurum dışı uygulamalarla bütünleşme gerekliliğini de beraberinde getiriyor. Operasyonel faaliyetlerini başarı ile yönetmek ve geliştirmek isteyen kurumlar, iş süreçlerini, iş ortaklarıyla ve müşterileriyle ile olan işbirliklerini doğru ve efektif olarak sürdürmeleri son derece önemlidir.

5. Entegre bir ERP sistemine sahip olmanın getirileri nelerdir?

Bütünleşik yapıdaki bir ERP uygulamasının kuruma getirisi, birbirinden bağımsız yapıdaki uygulamalardan çok daha fazla olacaktır.

  • ERP Uygulamaları Ölçeklenebilirdir: İşletmenin gelecekteki büyüme perspektifine uygun olarak genişleyebilme ve geliştirilebilme özelliğine sahiptir.
  • ERP Uygulamaları Fonksiyoneldir: Bütünleşik yapıdaki ERP uygulamalarına gerektiği zaman yeni modüller ekleyebilirsiniz.
  • ERP Uygulamaları Sürekliliği Olan Destek ve Hizmet İçerir: ERP çözüm sağlayıcı firmanı sürekli ve kesintisiz destek ve hizmeti son derece önem arzeder.

Kaynak : http://www.ias.com.tr/erp/erp.html



Bu haber 6699 defa okunmuştur.



ayrıca: Bu kategorideki diğer haberler için tıklayınız...